2018-Hoera kindercentra-Baby tijgeren.jpg

Gastouders in Leudal

Gastouders in Neer, Buggenum, Heibloem, Roggel, Ell, Heythuysen

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van onze gastouders?
Bel gerust met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera, T: 077-358 97 97.


Gastouderopvang TOEF, Neer

Mijn naam is Margriet Keunen en woon sinds juni 2015 in Neer. Daar woon ik samen met mijn man en onze volwassen dochter en onze 2 super lieve blonde labradors, Lempi en Jaana. Mijn hobby's zijn wandelen met de honden, knutselen, klussen, handwerken, koken en bakken.

Ik heb een diploma van KV/JV,(Kinder en jeugd verzorging) en ben Z verpleegkundige. Voordat ik in 2007 in de kinderopvang terecht ben gekomen heb ik 24 jaar op Savelberg in Koningslust gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking.

Op dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik op de buitenschoolseopvang, op een grote locatie. Het werk vind ik hartstikke leuk.

Nou we in Neer wonen hebben we buiten een leuke ruime tuin en binnen een grote leefkeuken. Het lijkt me heel leuk om enkele dagen aan huis BSO kinderen op te vangen. Daarom ben ik in september 2016 begonnen met gastouderopvang TOEF. Ik wil graag met de kinderen terug naar de basis. Veel naar buiten, in de tuin of uitstapjes naar bijvoorbeeld het bos. Met gevonden dingen iets maken of iets koken of bakken met dingetjes uit de eigen tuin. Gewoon lekker meedraaien in het gezin! We hebben een paar kippetjes, en proberen een eenvoudig eigen moestuintje aan te leggen. Daar kunnen de kinderen dan ook lekker mee op ontdekking!

Voor kinderen vind ik het belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten, dat er aandacht voor ze is en dat ieder kind zich zelf mag zijn. Kinderen ruimte geven om te ontdekken en zelf te ervaren. Daarbij mogen ze fouten maken in een veilige omgeving, zodat er iemand is om ze op te vangen. Alles met een spontane opvang waar veel mogelijk is, maar ook duidelijke grenzen aangegeven worden. Bij mij kunnen kinderen vies worden, daar kunt u als ouder al rekening mee houden qua kledingkeuze. Denk aan regenlaarzen en een oud joggingpak. Lekker spetteren in regenplassen of kliederen met modder zal bij mij geen uitzondering zijn!

Ook het contact met u als ouder vind ik belangrijk, u laat uw belangrijkste bezit bij mij achter en dat moet voor u als ouder 100% goed voelen!

Mocht u gebruik willen maken van mijn opvang dan kan dat op maandag en donderdag en eventueel op dinsdag. Ik bied ook avond- en weekendopvang aan, dit kan dan ook voor eventuele jongere broertjes of zusjes. Indien gewenst kunnen kinderen ook 'savonds mee eten. Tijdens vakanties of studiedagen kunnen kinderen een dagdeel of een hele dag terecht.

Heb ik, na het lezen van dit stukje, uw interesse gewekt of wilt u een keertje komen kijken? Dan kan dat natuurlijk! Stuur me een mailtje dan kunnen we iets afspreken. Mijn mailadres is margrietkeunen@gmail.com.

Volg ons op Facebook of bezoek onze website.

Hopelijk tot gauw, groetjes Margriet

 

Gastouderopvang de Vrolijke fruitjes, Buggenum

Bent u opzoek naar een jonge en gezellig gastouder in huiselijke sfeer, kom dan een kijkje nemen bij gastouderopvang de vrolijke fruitjes te Buggenum.

Mijn naam is Chantal Baars-Joosten, ik ben 25 jaar oud (1990) en woon samen met mijn man en 2 zoontjes Jayden(2012) en Demian(2014) in Buggenum. Wat ik heel graag doe is naar de camping gaan en met het gezin activiteiten ondernemen bijv. zwemmen, naar de speeltuin en uitstapjes maken. Gezellig en creatief bezig zijn met de kids!

Ik bied u flexibele opvang van maandag t/m vrijdag, vroeg/laat/nacht voor kinderen van 0-4 (12) jaar. Het uurtarief is 5,- per uur per kind, tussen 07:00 en 18:00 uur. Buiten deze tijden komt er een toeslag bovenop.

Mijn laatst afgeronde opleidingen zijn pedagogisch werker jeugdzorg niveau 4 en EHBO voor kinderen.

Ik hoop jullie kinderen te mogen begeleiden in hun ontwikkeling en opvoeding. Ik bied hun graag de veiligheid en structuur die ze nodig hebben. Gezellig en creatief bezig zijn. We beschikken over een fijne plek binnen- en buitenshuis. Ze hebben hier de ruimte om zich op hun eigen tempo te ontwikkelen. Eet/drink momenten en slaapritmes, zoveel mogelijk in overleg met de ouders. Gezamenlijke en individuele aandacht voor uw kind.

U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend gesprek of om een kijkje te komen nemen in mijn gastouderopvang.

Zo kunt u mij bereiken:
06-20903000

www.devrolijkefruitjes.nl

Met vriendelijke groet, Chantal Baars-Joosten

Gastouderopvang Lollibol, Heibloem

Hallo, mijn naam is Chantal Cox- Nelissen (1989). In 2014 ben ik mijn eigen kinderopvang gestart met de naam ‘Lollibol’. Ik woon samen met mijn partner en mijn dochtertje (geboren in 2013) en een hondje in het rustig maar wel zo gezellige Heibloem. Ons huis is gelegen in een rustige straat en ligt dicht bij de basisschool en de speeltuin. In 2007 heb ik mijn opleiding SPW4 Activiteitenbegeleiding afgerond en in de tussentijd heb ik in verschillende werkvelden gewerkt maar diep van binnen wist ik dat ik graag met kinderen wilde werken. En na de geboorte van mijn dochtertje heb ik besloten om voor mezelf te beginnen als gastouder en dit bevalt tot op heden heel erg goed en ik heb er heel veel plezier in.

Bij kinderopvang ‘Lollibol’ draait het er om dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zich thuis voelen, ze groeien op in een veilige en huiselijke sfeer. En hierbij wil ik hen rust, regelmaat en ruimte bieden om te leren en te spelen. Kinderopvang Lollibol is geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30uur tot 19.00uur, andere tijden of weekenden zijn mogelijk in overleg. Kinderen in de leeftijd vanaf 0 t/m 12 jaar zijn van harte welkom dus buitenschoolse opvang is ook mogelijk.

06-30009957

Gastouder Wilma, Roggel

Ik ben Wilma, 57 jaar en werk al meer dan 20 jaar als Gastouder. Ik ben gehuwd en heb zelf drie volwassen kinderen en woon in Roggel.

Als Gastouder ben ik flexibel en heb ik een ontzettend groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben graag creatief bezig met de kinderen, maar kan indien gewenst ook licht huishoudelijk werk verrichten of lekker koken!

Ik heb kinderen bij mij thuis of op locatie opgevangen. Kinderen die ik heb opgevangen waren in de leeftijd van een paar weken tot ongeveer 14 jaar. Uiteraard ben ik gediplomeerd, in het bezit van EHBO en kan een VOG overlegd worden. Ook referenties zijn geen probleem. Ik ben in bezit van een auto en bereid 10 km te rijden naar een opvangadres.

Vriendelijke groeten, Wilma Van de Schoor.


Gastouderopvang Pinokkio, Hunsel

2017-10, Hoera gastouderopvang-Pinokkio, LeudalIk ben Bianca Hubers en ik ben sportief, creatief, houd van voorlezen, muziek maken en gezelligheid.  De naam van mijn gastouderopvang  is Gastouderopvang Pinokkio en deze is gelegen in Hunsel. Ik ben al in juli 2017 gestart als gastouder en werk onder het motto: ELK KIND IS UNIEK

Bij gastouder Pinokkio kun je gebruik maken van opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Mogelijkheid voor BSO ook tot 12 jaar.

Op de volgende dagen: maandag , dinsdag , woensdag, donderdag en vrijdag van 07.00 u tot 18.00 uur. Flexibele opvang is mogelijk bij Gastouderopvang Pinokkio.

Bianca  vindt het leuk om met de kinderen veel buiten te zijn, een wandeling langs de stallen hier in de buurt, gezellig picknicken, lezen, bakken, knutselen en kijken dat elk kind mee kan doen aan een activiteit.

Gastouderopvang Pinokkio heeft ook huisdieren een lieve boxer hond van  8 jaar, een konijn Puk. Wij zijn in de gelegenheid om naar de speeltuin te kunnen gaan dit is 2 straatjes verder op, net als de school is allemaal op loopafstand. Zelf heb ik 2 kindjes een meisje Tessa van 4 jaar en een jongen Stef van 7 maanden. Bij ons op de opvang hebben we een trampoline, speelhuisje voor buis-kippybal, skippybal, diverse fietsjes enz.

 

Mijn hobby’s zijn met de hond lessen behendigheid, veel met de kinderen bezig zijn, ik heb nog geen ervaring in kinderopvang  maar ik kom uit de zorgsector en ik heb dus ervaring met verpleegtechnische handelingen. Als er dus enige medische zorg voor u kindje nodig is kan ik u kindje hier mee helpen.

Wil je graag meer weten over gastouder Pinokkio (Bianca Hubers) of zou je graag willen kennismaken? Neem dan contact op met bemiddelingsmedewerkster Elke Janssen via 06-17500587  of e.janssen@hoerakindercentra


Gastouder Sandra Coenen, Ell

Even voorstellen…

Mijn naam is Sandra Coenen, ik ben 27 jaar oud en woon samen met mijn vriend Bram in Ell.

In 2010 heb ik mijn SPW-diploma behaald en in 2016 mijn diploma voor EHBO voor kinderen. Thuis hebben we flink verbouwd waardoor er nu genoeg speelruimte is voor de kindjes zodat ik op 1 mei jl. kon starten als gastouder.

Ik heb veel ervaring opgedaan bij verschillende kinderdagverblijven en ik heb in twee gezinnen gewerkt als gastouder aan huis. Hier was echter te weinig werk voor mij, waardoor ik genoodzaakt was werk te zoeken in een andere sector. Vervolgens kwam ik erachter dat ik het werken met kinderen heel erg miste. Dit gaf voor mij de doorslag om mijn gastouderopvang op te starten.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen met plezier naar de opvang komen en zich thuis voelen. Het kind moet zichzelf kunnen zijn en ontwikkelen op zijn of haar eigen tempo. Rust en regelmaat zijn bovendien erg belangrijk voor het kind en ik zal ervoor zorgen zo veel mogelijk hetzelfde ritme als thuis aan te houden. Daarnaast vind ik het contact met u, als ouder, erg belangrijk. U geeft mij de verantwoordelijkheid over uw kind en ik wil dan ook dat u vertrouwen in mij heeft.

 

Mijn werkdagen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 06:30 tot 18:00 uur met kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar. Andere tijden zijn altijd bespreekbaar.

Als u nog vragen heeft, twijfel dan niet en mail mij op scj.coenen@gmail.com of bel mij op T: 06 203 833 74.

Lieve groetjes,

Sandra Coenen


Gastouderopvang "Het Ballonkind"

2017-11, Hoera gastouderopvang-Marlé Wolters.jpgMijn naam is Marlé Wolters (60 jaar), moeder van 3 volwassen uitwonende kinderen en oma van 3 kleinkinderen, in de leeftijd van 1, 2 en 4 jaar.

Ik woon in het centrum van Heythuysen, op loopafstand van speeltuintjes en in de nabijheid van de bosrijke omgeving Het Leudal.

Hoe kun je me in een paar woorden omschrijven?

Ik ben rustig, lief, attent, creatief, sympathiek, flexibel, vindingrijk en ondernemend.

Ik heb vele jaren gewerkt als docent in het voortgezet onderwijs waar ik vakken als Nederlands, rekenen en handvaardigheid gegeven heb. Ook heb ik enkele jaren les gegeven aan allochtonen, studenten met uiteenlopende culturele achtergronden.

Gedurende een periode van 10 jaar heb ik gewerkt als gezinsondersteuner bij het project Homestart als vrijwilliger.

Je kunt wel stellen dat ik niet stilgezeten heb, ik heb een brede interesse en ben altijd blijven studeren.

Op dit moment heb ik een praktijk aan huis waar ik trainingen mindfulness geef en mensen begeleid bij verlies- en rouwervaringen.

Toen ik het oma gevoel eenmaal ervaren had,  ontstond er bij mij een kriebel, hier wilde ik wel meer mee! Mijn ruime ervaring met kinderen, aangevuld met ruime onderwijservaring en de mindfulness wijze geïntegreerd, is mijn speciale kwaliteit.  Ik heb een groot, warm hart.

Ik kan uw kind(eren) een liefdevolle en sociaal en emotioneel veilige omgeving bieden. Ieder kind mag en kan zijn unieke kwaliteiten in zijn eigen tempo en op zijn eigen wijze exploreren.

Ik bied opvang op maandag t/m donderdag.  Flexibele tijden in overleg mogelijk. Voorkeur voor kinderen tussen 0 en 4 jaar. Eventueel gecombineerd met een ouder zusje of broertje is bespreekbaar.

Marlé Wolters
Magdalenastraat 12 6093 CJ Heythuysen


Gastouderopvang Ons Vogelnestje, Heel

Hallo! Ik ben Cindy Vogel,

Sinds januari 2010 ben ik gastouder van gastouderopvang Ons Vogelnestje in Heel.

Bij gastouderopvang Ons Vogelnestje bied ik leuke- actieve dagopvang aan, aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

We werken met het educatieprogramma VVE programma Kiki en met VVE Aap!

Elke dag doen we leuke activiteiten zoals: kleuren, knutselen, verven, puzzelen, voorlezen, samen spelen, dansen, zingen, samen eten, enz.

We gaan graag naar buiten, we spelen in de omheinde tuin met o.a. een glijbaan en een trampoline of we maken met onze bolderkar, waar alle kinderen in kunnen, een wandeling naar de kinderboerderij waar we de dieren voeren ende dieren mogen aaien.

Er is een speeltuintje waar we lekker kunnen spelen en rennen en zo lekker onze energie even kwijt kunnen en we leren van alles over de dieren en de natuur.

De activiteiten worden steeds zoveel mogelijk aangepast aan de mogelijkheden en behoefte van de kinderen die aanwezig zijn. Natuurlijk wisselen we de activiteiten af met rust momenten en is plezier maken een belangrijke factor!

Meer voordelen in het kort:
- Er zijn volop mogelijkheden tot ontwikkeling in een veilige omgeving;
- We stimuleren de ontwikkeling van de kindjes met behulp van het Vroegtijdig Voorschoolse Educatieprogramma Kiki en VVE Aap;
- Er  is een vaste leidster, bij vakantie en ziekte is er vervanging mogelijk;
- Er is een overzichtelijke binnen en buiten speelruimte;
- Er is een fijne slaapruimte;

- Er is een goede communicatie naar de ouders dagelijks, middels een periodieke nieuwsbrief en via  een eigen Facebookpagina;
- Individuele begeleiding voor elk kind;
- Betaling volgens afgesproken tijden, per kwartier- dus geen verplichte dagdelen, geen doorbetaling  tijdens de vakantie, flexibele opvang is mogelijk;
- Per dag zijn er max. 5 kinderen aanwezig;
- Gastouderopvang Ons Vogelnestje staat geregistreerd in het Landelijk register kinderopvang.

Ik heb een opleiding SPW niveau 4 (MBO+).

Voorheen heb ik gewerkt in de gehandicaptenzorg en ervaring met autisme. Opvang aan kinderen met een beperking is zodoende bespreekbaar.

Verder heb ik een diploma kinder-EHBO, heb ik de VVE Kiki training gevolgd  en ik hoop in november 2017 mijn opleiding tot kindercoach af te ronden.

Daarnaast doe ik mee aan de cursussen en bijscholing die georganiseerd worden door het gastouderbureau. Zo blijft mijn kennis en kunde bij de tijd.

Kinderopvang Ons Vogelnestje is geopend op maandag tot en met vrijdag. Reguliere openingstijden tussen 7.00 en 18.00 uur.
Maar de precieze opvangtijden bespreken we tijdens onze kennismaking.

Natuurlijk wil ik je graag ontmoeten en nog meer vertellen en laten zien van gastouderopvang Ons Vogelnestje!
Dus als je opzoek bent naar een fijne gastouder: neem contact op en kom gerust eens een kijkje nemen!

Want je bent welkom bij gastouderopvang Ons Vogelnestje, in Heel!

Tot gauw!!!
 

Gastouderopvang Mad'splace2bee, Heel


Hoi ik ben Madeleine Burrekers en sinds mijn 1987 werk ik in de kinder-en gehandicaptenopvang, ik heb eerst jaren in de gehandicaptenzorg zowel met kinderen als volwassenen gewerkt, daarna in de  kinderopvang vooral bij peuterspeelzalen en BSO's, maar sinds 2005 ben ik eigenaar van mijn eigen gastouderopvang Mad’splace2bee en ik vind het nog steeds het leukste werk wat er is, ik zorg dat het gezellig is en de kinderen zich welkom voelen, ik stimuleer ze samen met de ouders om zich te ontwikkelen tot kleuters met zelfvertrouwen!

Ik werk zelfstandig en deel mijn eigen uren in. Ik heb kindjes van 0 t/m 4 jaar en dat 5 dagen in de week. Doordat ik veel vraagouders heb die onregelmatig werken, zijn mijn werktijden heel flexibel en zo kan een dag van 06.30 tot 19:00 uur duren! Ik probeer vraagouders zo veel mogelijk tegemoet te komen in hun opvangvraag en ondanks deze flexibiliteit heb ik toch een dagritme om de kindjes een houvast te geven. Tussendoor pas ik me aan, aan de ritmes van de kinderen, zeker in het geval van baby’s.

De kinderen spelen met elkaar, met speelgoed en knutselmateriaal dat hen uitdaagt in hun ontwikkeling zowel lichamelijk, cognitief als sociaal-emotioneel. We knutselen, lezen, kleuren, puzzelen en doen spelletjes aan tafel, gezamenlijk maar ook individueel aangepast aan de fase waarin het kind zit. We gaan regelmatig naar buiten om te stoeien, spelen en te rennen. Ik heb een overkapping in de tuin maar ook achter het huis is een natuurgebied waar we heerlijk wandelen en op ontdekking kunnen gaan.

Ik werk regelmatig met het VVE-programma van Kiki de beer en Meneer Aap. Zij zijn inmiddels dikke vriendjes en door hen leren de kindjes samen spelen en soms samen delen. Ook gebruik ik Beer Kiki of meneer Aap als een kindje dat nodig heeft, ze bieden dan troost en steun omdat ze bij de opvang horen! Van beide VVE-methodes heb ik thema’s om met de kindjes te doen met leuke knutselideeën. Dit sluit meestal aan bij de tijd van het jaar of bij de ontwikkelingsfase waar de kindjes inzitten. Maar ik put ook uit mijn jarenlange ervaring en verzin zelf leuke thema’s waar we op dat moment zin in hebben! 

Gezien mijn achtergrond en opleiding in de gehandicaptenzorg zou ik het heel leuk vinden als kindjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking de boel komen opvrolijken!                             

Als u meer informatie wilt, bel me of loop eens binnen dan kunnen we altijd een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.