2018-Hoera kindercentra-Baby tijgeren

Gastouders in
Peel en Maas

Gastouders in Panningen, Helden
Maasbree, Meijel, Grashoek, Kessel, Neer

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van onze gastouders?
Bel gerust met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera, T: 077-358 97 97.


Gastouderopvang Kim der opvang, Panningen

Gastouderopvang vanuit een natuurlijke en onvoorwaardelijke visie, geopend op maandag om de week, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Mijn naam is Kim Joosten (1986) en ik woon samen met mijn man Rik (1985), zoontje Joah (2014), dochter Dani (2019) en zoontje Lias (2022) in Panningen. Ik ben in het bezit van het diploma HBO pedagogiek, en een certificaat EHBO voor kinderen. Vanaf 2014 ben ik met veel plezier werkzaam als gastouder. Daarvoor werkte ik in de praktische thuisondersteuning waar ik in gezinnen gewerkt heb met kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of gedragsproblemen.

Doordat ik als opvoeder veel affiniteit heb met natuurlijk en onvoorwaardelijk ouderschap komt dit ook in mijn gastouderopvang naar voren. Dit kenmerkt zich bijvoorbeeld in open-einde speelgoed (dat ruimte biedt voor eigen fantasiespel), veelal biologische voeding en weinig suikers, amper/geen schermtijd en naar buiten gaan in alle weersomstandigheden. Verbinding met het kind en het kind helpen bij het leren (h)erkennen van eigen behoeftes en emoties staat voorop. Hier hangt voor mij aan vast dat ik geen gebruik maak van belonen en straffen, maar het kind laat ervaren door o.a. natuurlijke consequenties. Intrinsieke motivatie speelt mijns inziens een grote rol bij het verwerven van nieuwe vaardigheden.. Een prettige leidraad in de omgang met kinderen vind ik de methode ‘how2talk2kids’. 

Ik vind het belangrijk om kinderen de ruimte te geven om zich op hun eigen wijze en tempo te ontwikkelen. Uiteraard zal ik hiervoor actief mijn kennis en ervaring inzetten en uw kind hierin op een positieve wijze stimuleren op verschillende ontwikkelingsgebieden. Bij Kim der opvang komen veel elementen van onvoorwaardelijk en natuurlijk ouderschap terug. Maar ook aspecten vanuit Montessori, antroposofie, vrije bewegingsontwikkeling, zijn te vinden in mijn visie. Ook maak ik gebruik van ondersteunende gebaren in de communicatie met de kinderen. Hier neem ik de ouders graag in mee zodat dit thuis ook in te zetten is. 

Ik werk niet met een gekocht VVE programma maar vind het leuk om zelf mijn activiteiten en aanbod samen te stellen. Dit gebeurt aan de hand van het jaarritme (de seizoenen en feestdagen) maar er kan ook aangesloten bij wat er bij de opvangkinderen leeft op een bepaald moment.

Naar mijn mening is een 'klik' met zowel het kind als de ouder(s) een voorwaarde voor het starten met de opvang. Ik vind het belangrijk dat kindjes de tijd krijgen om te wennen en plan hiervoor graag meerdere wen-momenten.

Zoekt u een betrouwbare, professionele en lieve gastouder voor u kind(jes)? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Neem gerust contact met me op voor meer informatie of om kennis te maken of neem een kijkje op mijn website.

Vriendelijke groet, Kim Joosten

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

 

Gastouderopvang Het kleine huis, Helden

Logo gastouderopvang het kleine huis

Mag ik voorstellen; ik ben Francis Beeker – Lijssen, gediplomeerd verzorgende. Samen met mijn man Marc, kinderen Mikey, Geordi en Kylie en onze (super sociale) honden Buddy en Ayla, die gek zijn op kinderen, wonen we in Helden (Dörp).

Voordat ik kinderen kreeg heb ik altijd in de (ouderen)zorg gewerkt. Daarna ben ik thuisgebleven om voor hen te zorgen.

In 2005 heeft mijn jongste zoon de diagnose Asperger gekregen (een aan autisme verwante stoornis). Sindsdien ben ik me gaan verdiepen in de begeleiding van kinderen/jongeren met autisme en hoe hen het beste te bereiken. Dit vraagt heel wat aanpassingen en flexibiliteit van de omgeving. Na 15 jaar hier zeer intensief mee omgegaan te zijn mag ik me een ervaringsdeskundige noemen op dat gebied.

Eind 2015 verlieten 2 van de drie kinderen het ouderlijk nest om op kamers te gaan wonen. Het zorgen voor de kids viel grotendeels weg en ik miste de gezellige drukte in huis. Een gediplomeerd verzorgende, de liefde voor kinderen en jarenlange ervaring met autisme… De logische stap naar gastouder werd in 2016 gemaakt.

 

We werken in Het Kleine Huis met een globale dagindeling zodat de kinderen wat houvast hebben, maar zijn zeer flexibel. Als de kinderen lekker buiten aan het spelen zijn wordt de boterham wat later gegeten of misschien wel buiten opgegeten tijdens een picknick. Er zijn hier speelveldjes genoeg in de omgeving.

Een ochtendwandeling met de hondjes behoort ook tot het dagritme. Dus een frisse neus en lekker rennen over de Koeberg, door de bossen of over het voetbalveld met als resultaat soms een vieze broek hoort er hier ook bij.

Voor ons is het belangrijk dat ouders met een gerust hart de kinderen bij ons brengen en de kinderen hier een leuke dag hebben gehad en ze zich thuis voelen. We genieten zelf steeds opnieuw van de onbevangenheid, vrolijkheid, eerlijkheid en het enthousiasme van de kinderen. En niet te vergeten ‘het leven in de brouwerij’.

Het Kleine Huis is op dinsdag en donderdag geopend van 7.30-18.00 voor kindjes van 0-4 jaar.

Zijn jullie benieuwd of opvang bij ‘Het Kleine Huis’ iets is voor jullie kind?
Nieuwsgierig naar hoe ‘Het Kleine Huis’ eruitziet?
Bel of mail gerust; wie weet zien we elkaar binnenkort.

Groetjes Francis Beeker - LijssenMeer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

 

Gastouderopvang de Bengelkes, Helden

2017-11, Hoera gastouderopvang-de Bengelkes.pngMijn naam is Kelly Reijnen geboren 2-2-1993, en woon in Egchel. Daar woon ik samen met mijn vriend Dennis en onze lieve vrolijke hond Gielke.

In 2013 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerkster niveau 4 en heb de nodige werkervaring opgedaan in de kinderopvang.

Ik heb altijd al geweten dat ik iets met kinderen wilde gaan doen omdat ik daar veel plezier en voldoening in vind. Rust, ritme en regelmaat vind ik het belangrijkste wat je een kind moet kunnen bieden. Verder vind ik het belangrijk dat kinderen iets kunnen vertellen als ze thuis komen.
 

Dat ze een leuke dag gehad hebben, omdat ze bijvoorbeeld naar buiten zijn geweest, hebben gedanst, of een andere activiteit hebben gedaan. 
Qua activiteiten houd ik erg van knutselen, bakken, liedjes zingen en buiten spelen. En natuurlijk vind ik het belangrijk dat je met de kinderen kunt lachen, dat de kinderen zich op hun gemak voelen en het gevoel hebben van vertrouwen.

Wat maakt mij een goede gastouder? Ik ben jong, meelevend, energiek en zorgzaam.

Wil je graag meer weten over gastouderopvang De Bengelkes of zou je graag willen kennismaken? Neem dan gerust contact met me op voor meer informatie!

Hopelijk tot gauw, groetjes Kelly

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

 

 

Gastouderopvang TOEF, Neer

Mijn naam is Margriet Keunen en woon sinds juni 2015 in Neer. Daar woon ik samen met mijn man, onze 2 super lieve blonde labradors, Lempi en Jaana en ons lief mini bull terrier dametje Lina. Mijn hobby's zijn wandelen met de honden, knutselen, klussen, handwerken, koken en bakken.

Ik heb een diploma van KV/JV,(Kinder en jeugd verzorging) en ben Z verpleegkundige. Voordat ik in 2007 in de kinderopvang terecht ben gekomen heb ik 24 jaar op Savelberg in Koningslust gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking.

Mocht u gebnruik willen maken van mijn gastouderopvang, dan kan dat op maandag en donderdag voor kinderen van 4-12 jaar. Ik bied voorschoolse en naschoolse opvang, vakantie opvang, maar ook avond- en weekendopvang aan. Dit kan ook voor eventuele jongere broertjes of zusjes. Indien gewenst kunnen kinderen ook 's avonds mee eten. Tijdens vakanties of studiedagen kunnen kinderen een dagdeel of een hele dag terecht in mijn opvang. 

Op dinsdag, woensdag en vrijdag werk ik op de BSO bij Hoera kindercentra. Het werk vind ik hartstikke leuk.

We hebben buiten een leuke ruime tuin en binnen een grote leefkeuken. Ik ben in september 2016 begonnen met gastouderopvang TOEF. Ik wil graag met de kinderen terug naar de basis. Veel naar buiten, in de tuin of uitstapjes naar bijvoorbeeld het bos. Met gevonden dingen iets maken of iets koken of bakken met dingetjes uit de eigen tuin. Gewoon lekker meedraaien in het gezin! We hebben een eenvoudig eigen moestuintje aangelegd. Daar kunnen de kinderen dan ook lekker mee op ontdekking!

Voor kinderen vind ik het belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten, dat er aandacht voor ze is en dat ieder kind zich zelf mag zijn. Kinderen ruimte geven om te ontdekken en zelf te ervaren. Daarbij mogen ze fouten maken in een veilige omgeving, zodat er iemand is om ze op te vangen. Alles met een spontane opvang waar veel mogelijk is, maar ook duidelijke grenzen aangegeven worden. Bij mij kunnen kinderen vies worden, daar kunt u als ouder al rekening mee houden qua kledingkeuze. Denk aan regenlaarzen en een oud joggingpak. Lekker spetteren in regenplassen of kliederen met modder zal bij mij geen uitzondering zijn!

Ook het contact met u als ouder vind ik belangrijk, u laat uw belangrijkste bezit bij mij achter en dat moet voor u als ouder 100% goed voelen!

Volg ons op Facebook of bezoek onze website.

Hopelijk tot gauw, groetjes Margriet

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).


Gastouder Beej Karin, Maasbree

2017-10, Hoera gastouderopvang-Karin Janssen.jpgIk ben Karin Janssen (1980) en woon samen met mijn vriend Bas (1978) en onze 2 dochters Sterre (2009) en Linn (2012) in Maasbree.

Nadat ik 12 jaar in Belfeld op het kinderdagverblijf heb gewerkt, vond ik het een leuke uitdaging om kinderen in mijn eigen huis te gaan opvangen. Ik ben in 2015 gestart met gastouderopvang Beej Karin.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen in een huiselijke sfeer opgevangen worden, waar ze zich veilig en vertrouwd voelen. We ‘Leven’ met zijn allen in een groot gezin.

Na mijn jaren lange ervaring in de kinderopvang en de vele opleidingen en cursussen heb ik genoeg ervaring om kinderen te helpen stimuleren bij hun ontwikkeling.

Mochten jullie een kijkje willen komen nemen of hebben jullie nog vragen dan neem gerust contact op.

Groetjes Karin.


Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

 


Gastouder Rosalie, Grashoek

Rosalie is een lieve, creatieve, gezellige, eerlijke, geduldige gastouder in Grashoek. Rosalie is al 8 jaar actief als gastouder en werkt onder het motto Ieder kind is uniek!

Bij gastouder Rosalie  kun je gebruik maken van opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar.
Op de volgende dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07.30 tot 17.30 uur. Flexibele opvang is wel mogelijk in overleg.

Rosalie  vindt het leuk om met de kinderen lekker creatief bezig te zijn zoals kleuren, knutselen, puzzelen en kleien, bij mooi weer wandelen en naar het speeltuintje in het dorp.
We proberen van elke dag een fijne dag van te maken!

Verder heeft Rosalie ook een speeltuin om de hoek, op loopafstand van basisschool en eigen kinderen in de leeftijd van 11 (Jongen) en 12 jaar (meisje) oud.

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

 


Gastouderopvang de Kevertjes, Kessel

2017-10, Hoera gastouderopvang-Kim JansenKim is een lieve, enthousiaste, creatieve en zorgzame gastouder in Kessel. Ze heeft een dochter en een zoon. De naam van haar opvang is Gastouderopvang de Kevertjes. Kim is sinds 2016 actief als gastouder en werkt onder het motto: "als de kindjes niet mee naar huis willen dan is mijn missie geslaagd".

Bij gastouder Kim kun je gebruik maken van opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Op de volgende dagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. 

Kim vindt het leuk om met de kinderen buiten te spelen, te knutselen en te bakken. Verder is er een speeltuin om de hoek, op loopafstand van kindcentrum LEEF. 

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder?
Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

Buitenschoolse gastouderopvang Bij Im, Helden


2021-07-02 GO Imke Seelen.jpg

 

Logo Bij Im.png

 

 

 

 

 

 

 

Hoi!

Even voorstellen: ik ben Imke Seelen. 
Een creatieve "bezige bij" die van knutselen, koken/bakken, volleyballen en wandelen houdt. Getrouwd met Richard en moeder van 2 kinderen (12 en 14 jaar).

Onze woonplek heeft een ruime tuin, de bossen om de hoek en scholen op loopafstand. Het is een ideale uitvalsbasis voor kleinschalige buitenschoolse gastouderopvang voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

De uitgangspunten voor mijn opvang zijn: 
buitengewoon bijzonder.

Buitengewoon.
Gewoon veel buiten spelen. In de tuin: balspellen op 't gras, de kippen verzorgen of wat lekkers oogsten uit de moestuin en van de fruitbomen. 

Naar het bos om te ontdekken wat de natuur tijdens de verschillende seizoenen te bieden heeft. Zoals kikkervisjes vangen, herfst-spulletjes rapen of sporen zoeken in de sneeuw.

Bijzonder

Ieder kind is bijzonder, uniek en eigen. Die eigenheid vormt mijn benadering van het kind. Ik vind het belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren, waarin kinderen zich veilig en vrij voelen. Vrij om zichzelf te kunnen en mogen zijn.

Vanuit die vertrouwensbasis en door het kind de ruimte te geven, kan het kind op ontdekking en zal het zich verder ontwikkelen.

Ik heb ruim 12 jaar werkervaring als verpleegkundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en alweer 13 jaar als pedagogisch medewerker bij Hoera.

Die ervaring vormt de basis van een professionele gastouderopvang. Interesse? Neem een kijkje op Facebook: gastouderopvangbijim

Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).

Gastouderopvang 't Hazenhofje, Kessel

2024-02-29 Gastouders Suzanne en Jesney.jpg

 

Ik ben Suzanne, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Twee zonen en een dochter. Ik ben een actieve, bezige bij. Ik hou veel van het buitenleven en ben dan ook graag lekker buiten bezig. Verder heb ik een grote passie voor kinderen. Tevens volleybal ik nog regelmatig. 

Na bijna 10 jaar vol passie werkzaam te zijn geweest in de kinderopvang, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen met mijn dochter Jesney gaan wij een 24/7 opvang aanbieden. 

Ik ben Jesney. Ik vind het heerlijk om met kinderen bezig te zijn. Al vanaf mijn 13e heb ik verschillende oppas-adressen. Dan ga ik graag met de kinderen buiten spelen, wandelen naar het bos of eendjes voeren bij de Maas. Creatief bezig zijn daar hou ik ook erg van. In mijn vrije tijd volleybal ik nog met een leuke groep meiden. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging samen met mijn moeder aan te gaan!

In onze Gastouderopvang 't Hazenhofje willen wij een huiselijke en warme sfeer uitstralen, waar ieder kind zicht prettig voelt. Het kleinschalige spreekt ons erg aan, zodat ieder kind veel persoonlijke aandacht krijgt. Wij spelen ook volop uiten en gaan op ontdekking uit.

Hopelijk kunnen we snel met jullie kennismaken.

 Meer weten over de actuele beschikbaarheid van deze gastouder? Bel met de bemiddelingsmedewerkers of met Servicepunt Hoera (077-358 97 97).